Danskerne bruger mange kræfter på bekæmpelse af dræbersnegle og tissemyrer

Danskerne er plaget af dræbersnegle og tissemyrer hver sommer. De er en stor plage for os og bestemt også for vores planter. Og danskerne bruger mange kræfter på bekæmpelse af både dræbersnegle og tissemyrer.

Sneglen som har fået navnet dræbersnegl, har fået dette navn da den æder alt på sin vej. Endda også sine egne artsfæller. Kampen mod dræbersneglen kan virke umulig, hvis du er en af dem, der har mange af dem i din have. Det er vigtigt, at du gør noget ved dem fra start, når du opdager, at de har invaderet din have. Dræbersneglen kan nemlig lægge op til 400 æg på bare en sommer.

Dræbersneglene trives rigtig godt i den danske sommer, da de godt kan lide den våde sommer, som vi som regel har i Danmark. Hvis vi havde været forvent med en meget tørrere sommer, ville de trives knapt så godt. Så her er svaret hvorfor vi har så mange dræbersnegle i Danmark.

Bekæmpelse af dræbersnegle kan gøres på mange måder. Men start med at finde dræbersneglens æg. De er hvide og lidt gullige og ca. 3 mm lange. De ligger som regel klynget med omkring 20 æg. Du kan hælde kogende vand ud over dem. Derefter indsamler du alle de dræbersnegle du kan finde i din have. Husk at kigge godt efter over alt. Put sneglene i en spand og hæld kogende vand eller salt ud over dem. Det er nemmest at finde sneglene om morgenen eller aftenen, samt i fugtigt vejr.

Dræbersnegle har det med at gemme sig i det høje græs, så hvis du holder dit græs nede hele tiden vil fuglene og pindsvinene fange dine dræbersnegle og vil hermed gøre det nemmere for dig.

Når man taler om myrer, er det som regel den lille sorte myre, som vi finder i vores have og inde i vores huse. Man ser dem tit under havekrukker, langs husets sokkel, skraldespande, stengærder o.lign. En tue med myrer består ofte af op til 12.000 myrer. Her er der tale om dronninger og hanner, dronningen laver ikke det store, det lader hun alle de andre om. Myrer skubber grus og sand op af revnerne i fliserne. Her kan det være en god ide at overhælde dem med kogende vand eller købe noget gift der vandes ud disse steder, som myrerne vil dø af.

Tissemyrer er slet ikke så dumme. Hvis de finder noget de godt kan li’, lægger de et duftspor, og i løbet af kort tid kan man se rigtig rigtig mange myrer i en lang række komme over til duftsportet.

Tissemyrer kan godt lide den mad vi har i huset. De kommer op af revner og sprækker i huset. Men de kommer udefra. Så skal du bekæmpe de tissemyrer du har i huset, er det lettest at starte udenfor, hvor man kan købe flere forskellige giftstoffer til udvanding. Og derefter kan der f.eks. stilles myrelokkedåser op indenfor. Har du brug for flere gode råde til bekæmpelse af myrer, såvel inde som ude, kan du finde det på denne side: http://husoghavesiden.dk/myrer-myrebekaempelse/.

 

Disclaimer

Skriv et svar