Hvilken plæneklipper skal jeg vælge?

Havearbejde er for mange en dejlig ting, men for mange kan det også være en stor mundfuld. Det er ikke kun fine blomster og planter, der skal plantes, men ukrudtet skal ordnes og så skal græsset jo også slås. Det er forskelligt, hvordan der gåes til arbejdet, fordi nogle nyder havearbejdet mere end andre. Dog kan stort set alle bedst lide en trimmet og velholdt have, og derfor bliver arbejdet da også gjort. Hvad enten det er i weekenderne, hvor der formentligt er mest tid til det, eller for de mange haveelskere er det måske et par gange i ugen, hvis vejret også er til det. En stor del af at passe haven er at slå græs. Det kan være en lille have med en lille plæne eller en meget stor have med et meget stort græsareal. Derfor er det heller ikke helt lige meget, hvilken maskine, man vælger at slå sit græs med.

Hvilken type skal du gå efter?

Der kan som sagt være forskellige behov, og derfor er det vigtigt at vide en lille smule om, hvad og hvilken græsslåmaskine, man egentligt selv har brug for.

Der findes klassikeren, som vi alle nok kender, håndskubberen. Denne sælges mest til haveejere med et lille græsareal, hvor der er tyndt græs, og hvor der er god tid til at slå græs. For en lidt større plæne kræves der noget ekstra kraft, og derfor fungerer den elektriske og den batteridrevne plæneklipper godt til det formål. Disse to maskiner er dog ikke særlig miljøvenlige, og derfor er den benzindrevne maskine meget populær hos rigtig mange. Her spares der tid, og så larmer den heller ikke nært så meget. Går man meget op i at vælge miljørigtige maskiner og produkter, er robotplæneklipperen dog det bedste valg. Dog larmer den utrolig meget, men sparer dig for allermest tid, da du ikke behøver at røre en finger.

Savner du yderligere input til hvilken plæneklipper du skal vælge kan det anbefales at tage et kig på disse to hjemmesider, som rummer en del information om de forskellige typer plæneklippere: http://plaeneklipper.net/ og http://robotpriser.dk/robotplaeneklipper/.

 

Disclaimer

Skriv et svar