Det kan være utrolig svært at slippe af med mos

Mos kan være utrolig svært at komme til livs. Mos hører til blandt de stedsegrønne planter og der findes mange forskellige slags mos. Fælles for alle typer af mos, er at de er rodløse. De deler yderligere nogle fællestræk, men dette varierer meget fra art til art. Det er essentielt for de fleste mosplanters overlevelse, at de lever i fugtige omgivelser. Nogle mosplanter kan dog også leve i lysåbne og tørre omgivelse til en vis grad. Mos er en meget primitiv plante, hvorfor det kan være utrolig svært at slippe af med den. Mos spreder sig ved hjælp af sporer.

Mange danske haveejere river sig i håret hvert eneste forår, når de opdager at mos har overtaget græsplænen i løbet af vinterhalvåret, for er der noget, som haveejere hader, så er det mos i græsplænen. Nogle gange kan græsset selv udkonkurrere mosset, når det rigtig begynder at gro. Hvis dette ikke sker, er der masser af tips og tricks, som kan være med til at fjerne mosset.

Det kan være svært at slippe af med mos, men der er råd at hente

Bekæmpelse af mos skal først påbegyndes i maj, hvor temperaturen i jorden, når omkring 7-8 grader. Hvis man vælger at bekæmpe mosset inden maj risikerer man, at græsset ikke for de mest gunstige levevilkår, og mosset som trives ved lavere temperaturer tager overhånd igen.

Du kan bekæmpe mosset med en mosfjerner. Der findes elektriske mosfjernere, som er skånsomme overfor græsset og yderst effektive i bekæmpelsen af mos. Hvis man kører mosfjerneren igennem 1 gang om året, burde dette holde mosset nede.

En anden metode kunne være at benytte de kemiske mosfjernere. Jernvitriol er en af de mest almindelige, som går ind og slår mosset ihjel. Ulempen er dog, at den farver alt mosset sort, hvilket gør græsplænen mindre pæn at kigge på. Ligeledes kan jernvitriol give misfarvning af dine fliser, hvis du ikke passer på.

 

Disclaimer

Skriv et svar