Puslespillet: elsket af både børn og ældre

Noget for enhver alder og ethvert humør

Puslespil er nok uden tvivl en af de mest hyggelige aktiviteter, hvor hele familien kan være med. De fleste har uden tvivl gode minder fra deres barndom, hvor weekenden eller ferien blev brugt på at lægge puslespil, enten alene eller sammen med venner eller familie. Glæden ved at se et billede eller motiv stille og roligt komme frem fra de samlede brikker er noget vi alle kender til. Det alene at de kommer i et utal udgaver og sværhedsgrader gør, at der findes et puslespil for enhver smag og til ethvert humør. De varierer med motiver, der kan vise alt fra landskaber, kendte malerier eller ens yndlings-tegnefilmsfigur. De kommer tilmed i forskellige antal brikker og størrelser, så man selv kan vælge om vil bruge en formiddag i weekenden eller hele sommerferien på at samle et puslespil. Leder man efter en rigtig udfordring, kan man sågar få et puslespil, der slet ikke har et motiv, men bare en hvid overflade! I de senere år er også 3D-puslespil blevet populære. De forestiller alt fra kendte bygninger og landemærker til dinosaurer og andre farlige dyr. Den ekstra dimension giver ikke kun en ekstra udfordring, men det færdige produkt kan udstilles som en flot figur i sig selv og som et bevis på ens evner. Det mest fantastiske ved puslespil er dog nok, at det er noget man kan lave med hele familien, og kræver ikke andet end puslespillet selv – ingen internetforbindelse, ingen elektricitet. Derfor er det på samme måde også en meget afslappende aktivitet, hvilket måske og er grunden til at man ofte forbinder netop puslespil med sommerhuse og ferier generelt. Puslespil er dog ikke forbeholdt sommer- eller juleferien, men er for enhver der har behov for at koble af. Udvalget af puslespil er efterhåndenden enormt, som det kan ses her hos hyggeonkel.dk, https://www.hyggeonkel.dk/puslespil/. Så der er noget for enhver smag og interesse.

Til glæde og gavn for unge såvel som gamle

For de helt unge kan puslespil hjælpe med den kognitive udvikling, hvor farver, former og mønstre på brikker kan virke stimulerende for dem i den unge alder. Brikkerne hjælper også med at udvikle børnenes motorik, og kan være et af de første tidspunkter, hvor de får mulighed for at prøve kræfter med problemløsning. For ældre i pensionsalderen er puslespil også gavnlige, og kan holde sindet ved lige og holde finmotorikken i fingrene ved lige. At gøre det i fællesskab er også gavnligt for de unge, da det kan lære dem at samarbejde og kommunikere med andre i en fredelig sammenhæng, mens det for pensionister og ældre generelt kan være en god måde at være sociale med børnebørn og lignende. I en hverdag hvor digitale medier bliver mere almindelige for selv de yngste børn er puslespil noget, som både børnebørn og bedsteforældre kan samles om på lige fod. Modsat brætspil eller digitale spil, så kræver puslespil ikke at man kan huske alle mulige kringlede regler, bare sin sunde fornuft. Derfor kan man se det som en mulighed for at knytte tætte bånd med familien, især på tværs af generationer, der måske ikke har meget til fælles.

Er du i tvivl om, hvilket puslespil, som er det rigtige for dig, så tag fat i hyggeonkel.dk, som besidder en stor viden omkring emnet og kan vejlede dig til at tage det rigtige valg.

 

Disclaimer

Skriv et svar