Derfor er bondegårdsferie blevet et hit

Du kan møde spændende dyr på en bondegårdsferie

Det er blevet meget populært at tage på bondegårdsferie – især når man har de små med på slæb. Man kan nemlig lære rigtig meget, når man er afsted på en bondegårdsferie om, hvordan en bondegård egentlig fungerer samt pasning og pleje af alle dyrene. Og det er meget sjovt for børnene at være omgivet af dyr på denne måde og opleve dagligdagen på en gård.

Læs mere her om fordelene ved at tage børn med en bondegårdsferie. Derudover får du nogle gode råd om hvordan du selv kommer på en bondegårdsferie, hvis det har din interesse.

De store fordele ved at tage børn med på bondegårdsferie

Det kan være meget sjovt for børnene, hvis de kommer afsted på en bondegårdsferie. Langt de fleste børn har nemlig en naturlig interesse for dyr og for husdyr, som de ser i deres børnebøger. Det kan være meget sjovt for dem og lærerigt at se en ko med egne øjne. Og måske de endda får mulighed for at lære at malke den – eller at de kan være med til at fodre de mange dyr på gården. Det vil uden tvivl være en stor oplevelse, som de vil huske længe.

Det kan også blot være god oplevelse for dig og familien at komme lidt væk fra byen og ud på landet i nogle skønne omgivelser i stedet for. Her er der ofte lidt renere luft og lidt bedre tid. Det kan blot blive dejligt at komme lidt væk fra larmen og travlheden inde i en storby. Det er især meget lærerigt for dig og for børnene, hvis I bor inde i midten af en af de større byer.

Det er også sundt for børnene, hvis de har nogle små arbejdsopgaver på selve bondegården, når I er afsted. Måske de skal ud og hente æg med jævne mellemrum i hønsehuset? Det er en god idé at give børnene sådanne små arbejdsopgaver, så de kan lære at tage fælles ansvar. Og ofte vil børnene også gerne dette, fordi det er en form for leg for dem.

Sådan kommer du selv afsted

Hvis du selv gerne vil afsted med børnene på en bondegårdsferie, så er der ret gode muligheder for det. Ofte kan du endda blot tage kontakt til folk, som bor på en bondegård og spørge dem, om i eventuelt kan være her en weekend eller i en uge sammen med børnene. Men naturligvis er der også bestemte bondegårde, som egentlig tilbyder denne form for ophold.

Hvis du lige kigger inde på nettet efter det, så kan du hurtigt finde frem til en del informationer omkring dette. Og derefter handler det blot om at tage kontakt til bondegårdene og spørge hvornår de har tid til at tage imod jer. Snak med dem eventuelt også om hvilke arbejdsopgaver i har og hvilke generelle forhold i kommer til at leve under.Det er meget rart at vide, inden man tager afsted.

Kender du nogen der har en bondegård?

Hvis du selv har nogle i dit netværk, som har en bondegård, så kan du naturligvis også blot række ud efter dem. Måske de her mulighed for at huse jer en weekend eller en uges tid? Det kan være meget sjovt på denne måde at lære andre folk mere intim at kende. Måske det endda kan udvikle sig til gode venskaber på længere sigt?

Disclaimer

Skriv et svar